Presentatietraining
Speciaal voor professionals

PRESENTEREN BIEDT KANSEN!

Spreken in het openbaar staat in de top-5 van grootste angsten. En toch is het een must voor jou als professional. Als je goed leert presenteren brengt dat je verder in je werk. Je krijgt meer kansen, mogelijkheden, haalt nieuwe klanten en opdrachten binnen. En als absoluut toppunt: je gaat dat hele presenteren nog leuk vinden ook!

In mijn presentatietrainingen komen onderstaande items aan bod, omdat een goede voorbereiding en ontspannen presenteren de basis vormen voor iedere sterke presentatie.

EEN GOEDE VOORBEREIDING

Worden presentaties beter als je er maar veel tijd aan besteedt? Ik geloof van niet. Ik laat je kennis maken met een methode om je presentaties snel en logisch op te bouwen. Het overbrengen van je kernboodschap –wat wil je nou eigenlijk vertellen?- opbouw en structuur staan centraal. Je gaat er direct mee aan de slag en zult ervaren dat een goede voorbereiding echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

ONTSPANNEN PRESENTEREN

Onder mijn begeleiding ga je op zoek naar je natuurlijke spreekstijl en krijgt hier oordeelloze feedback op. We doen oefeningen om te ervaren dat we in ons contact met anderen vaak teveel doen. Het is dus zeker ook een kwestie van loslaten. Wat voor de één een leerdoel is, kan voor de ander heel anders zijn. Ik kom tegemoet aan een ieders wensen door écht te kijken wat er nodig is.

OP MAAT

Ik bied nooit standaard programma’s aan en kies heel bewust voor een combinatie van groepstraining en 1-op-1 coaching. Dat is dé manier om optimaal resultaat te behalen. In een voorgesprek hoor ik waar de behoefte precies ligt. Ook vanuit de organisatie. Alle deelnemers vullen vervolgens een uitgebreide online intake in. Dan pas geef ik invulling aan de groepstraining. Naast ontspannen presenteren en een goede voorbereiding kunnen bijvoorbeeld zaken aan bod komen als:

 • Houding, volume, stem, tempo
 • Omgaan met vragen en weerstand in het publiek
 • Corporate storytelling
 • Inzet visueel beeld
 • Pitchen

WAT JE NOG MOET WETEN

Mijn trainingen richten zich op kleine groepen van maximaal 5 personen zodat iedereen écht gezien wordt. De deelnemers mogen elkaar kennen, maar dit hoeft niet. Doordat ik de training geef vanuit volledige oordeelloosheid -ik vind nergens iets van- voelt het snel veilig en vertrouwd met elkaar. Ik werk tijdens de training veel met video om op die manier optimaal leerresultaat te behalen. Door steeds te kijken naar jezelf en elkaar maak je snel stappen om uiteindelijk je eigen spreekstijl te ontmoeten.

DE INVESTERING

Afhankelijk van je wensen ontwikkel ik een passende presentatietraining. Een voorbeeld van een basistraining is:

 • Online intake
 • Live groepstraining 4 uur
 • 1-op-1 coachsessie 2,5 uur
 • Investering =  € 597 p.p. ex btw.

Een voorbeeld van een training waarbij het accent ligt op 1-op-1 coaching:

 • Online intake
 • 2 sessies 1-op-1 coaching van 2,5 uur
 • Live groepstraining 4 uur
 • Investering = € 897 p.p. ex btw.

Dit zijn twee voorbeelden van trainingen. Langere of andere trajecten zijn mogelijk. Hiervoor ga ik graag eerst met je in gesprek.

Mijn trainingen zijn geschikt voor kleine, gemotiveerde groepen van minimaal 3, maximaal 5 personen.

Prijs is inclusief: geweldige trainingslocatie, online intake en evaluatie, videoregistratie en gebruik van beamer, laptop en projectiescherm.

In overleg is in-company training mogelijk.

LET’S TALK BUSINESS

Geïnteresseerd in een presentatietraining voor jezelf of voor je team? Als je hieronder je gegevens achterlaat dan bel ik je voor een afspraak.

WAT KLANTEN ZEGGEN…

Alies heeft mij bijzonder goed en professioneel geholpen met mijn presentatietechnieken. Van structuur en opbouw tot aan ‘storytelling’. Ze doet dit op een prettige en persoonlijke manier welke je meteen vertrouwen geeft. Daarnaast ook een hoop fun. Ik kan haar zeker aanbevelen als je jezelf wilt verbeteren op het presentatievlak.

– Marcel Ravenshorst, Senior Vice President Basefarm

Presenteren heeft nu scherpte en diepte. Alies heeft mij in een korte periode veel geleerd. Haar adviezen zijn direct bruikbaar en erg waardevol.

– Maarten van der Wal, eigenaar Contactum

En natuurlijk hielp ik nog véél meer professionals en ondernemers. Lees meer.

LAAT HIER JE GEGEVENS ACHTER EN IK BEL JE SNEL!

Naam *

Email *

Telefoonnummer *