Wat klanten vinden
deel ik graag met je!

Wow, na 20 jaar durf ik het eindelijk weer aan om voor een groep te spreken en heb ik het ook met succes gedaan! En dat zonder blackouts, angstzweet en grote wallen onder mijn ogen.

Ik weet nu dat ik een verhaal te vertellen heb. Voorheen dacht ik altijd: ‘wat heb ik nu te vertellen, wie wil er naar mij luisteren? Waarom zou het interessant zijn’. Door jouw begeleiding staat er echt een goed verhaal.

Dank je wel Alies, voor je vertrouwen en het vertrouwen dat je mij hebt gegeven. Door je persoonlijke benadering, je tips, je meedenken en je vermogen me in mijn kracht te laten staan heb ik een jarenlange angst overwonnen.

Marleen Brekelmans, eigenaar Bijzonder Plekje

Presenteren heeft nu scherpte en diepte. Alies heeft mij in een korte periode veel geleerd. Haar adviezen zijn direct bruikbaar en erg waardevol.

Maarten van der Wal, eigenaar Contactum.

Als ik Alies toch niet had gehad… Toen ik gevraagd werd om een talk te geven bij TEDxApeldoorn twijfelde ik heel erg. Zou ik het wel aankunnen? Ik had maar zes weken om voor te bereiden, waarvan ik er ook nog eens twee op vakantie ging en ik had ook nog eens niet veel ervaring als spreker. Maar vanaf het moment dat ik Alies sprak, sloeg mijn twijfel over naar plezier. Ze gaf me het gevoel dat het leuk zou worden en dat zij me daarbij ging helpen.

En dat deed ze. Op alle fronten! Van het komen tot het onderwerp, tot het maken van de talk, tot de performance. Ik heb twee uitgebreide sessies met Alies gehad waarbij ik beide keren er versteld van stond hoeveel we binnen korte tijd voor elkaar kregen, hoe groot de sprongen waren die ik in een paar uur maakte. Tussen de sessies door kon ik altijd met vragen bij haar terecht waar zij met hele gerichte tips me steeds weer via slechts een paar berichtjes de juiste richting op stuurde en in beweging bracht.

Alies gaf me het vertrouwen dat ik nodig had om te doen wat ik zo ontzettend eng vond. En ze wist zelfs meer uit me te krijgen dan dat ik wist dat ik in me had. Ik vond het een kado om zo goed begeleid te worden!

Marieke van Dam, eigenaar Bureau play

Marieke van Dam

De workshop SPREKEN ZONDER STRESS die ik bij Spreeklicht heb gevolgd heeft me inzicht gegeven in mijn presentatiegedrag. Dat ik enthousiast mijn verhaal kan overbrengen wist ik wel, maar wat ik erg heb gewaardeerd is je eerlijke feedback op mijn manier van presenteren. Juist die ongecensureerde terugkoppeling is voeding voor mijn verdere ontwikkeling. Je gaf vervolgens ook bruikbare tips om zelf mee te oefenen.
Dat jij als persoon iets ‘ontwapenends’ hebt, hielp mij om uit mijn harnas te komen en te staan voor wie ik ben en wat ik doe. Heel prettig vond ik dat.

Annelies Verdouw, Head of Business & HR at Attend Hospitality. LinkedIn

Annelies Verdouw

Ik had de behoefte om mij verder te ontwikkelen op het gebied van presenteren. Op dit moment presenteer ik niet vaak, maar ik geloof dat nieuwe deuren zich openen door dit wel te gaan doen.
Tijdens de coachingsessie met Alies heb ik geleerd dat ik op mezelf kan vertrouwen en op mijn eigen kennis. Dat uitgebreide sheets helemaal niet nodig zijn.
Ook heb ik ervaren dat spreken over zaken die mij echt raken, heel erg leuk is. Ik deel graag mijn passie en ideeën met anderen.
Het was een veilige omgeving om te oefenen waarin ik goede feedback ontving. Zeker ook jezelf terugzien op video was voor mij een eye-opener. Als ik meer ga spreken kom ik zeker nog een keer langs voor een coachingsessie.

René Westerink, eigenaar Westerink & Partners.

rene

Na je uitnodigende bericht op LinkedIn was ik wel heel benieuwd of ik mijn nervositeit tijdens een presentatie voor een groot publiek zou kunnen verminderen. De workshop SPREKEN ZONDER STRESS heeft me geleerd dat ik er écht mag gaan staan. Dat ik de expert ben en iets te brengen heb voor mijn publiek. Ook het feit dat stiltes niet vervelend zijn voor je publiek, maar juist plezierig om de informatie te kunnen verwerken neem ik mee. Mijn neiging om wat snel te praten kan ik ombuigen door alle zinnen in mijn hoofd nog eens te herhalen. Een handige tip om zo ook zelf te wennen aan een nieuw en fijner spreektempo. Alies, dank je wel voor de workshop!

Sem Polat, eigenaar Communicatie Ninja

Sem Polat

Mijn grootste motivatie om mee te doen aan de workshop SPREKEN ZONDER STRESS was het overwinnen van mijn angsten. En ik heb rust in het presenteren gevonden. Jouw manier van workshop geven is heel aanstekelijk doordat je jezelf ook kwetsbaar opstelt. De kracht zat hem erin dat je niet alleen zendt, maar juist contact maakt met de groep. Ik weet nu hoe ik presentaties aan moet pakken. Nu nog verder in de praktijk brengen!

Joyce de Jong – Hogelink, eigenaar Customers Connect

Joyce

Ik heb met Alies een sessie gehad omdat ik het lastig vind om mijn verhaal rustig en gestructureerd aan een groep over te brengen. Alies heeft mij hierbij veel praktische feedback gegeven om mijzelf beter over te laten komen. Dit komt ook mede doordat Alies je direct op je gemak stelt en aan de hand van haar praktijkervaringen laat inzien dat er overal een oplossing voor is. Ik zou haar zeker aanraden aan een ieder die moeilijkheden ondervindt bij het spreken in het openbaar.

Marc Noorda, Finance & Operations Oud Amsterdam Ontwikkeling

Marc

Ik heb Alies ervaren als een betrokken persoon, heeft aandacht voor jou, luistert zeer goed naar wat je zegt, kan duidelijk uitleggen wat zij bedoelt, en weet goede tools aan te geven waardoor je verder kunt. Mijn valkuil is dat ik te snel praat, mijn ogen over en weer laat flitsen en veel mijn handen gebruik. Na een tijdje ging dit al zoveel beter! Al met al heb ik heel erg veel gehad aan de sessie met Alies en zou haar dan ook zeker aanbevelen.

Maureen Rooding, AVIO Advocaten.

Maureen

Alies heeft mij goed geholpen om mijn boodschap kort en krachtig te presenteren. Ze zorgt voor een relaxte sfeer en kan zich goed inleven in jou en je product of dienst. Daarnaast stelt ze kritische vragen die ervoor zorgen dat jij je boodschap helder krijgt voor jouw doelgroep.

Bianca Cuperus, eigenaar van Buro Bic.Bianca

Alies heeft mij bijzonder goed en professioneel geholpen met mijn presentatietechnieken. Van structuur en opbouw tot aan ‘storytelling’. Ze doet dit op een prettige en persoonlijke manier welke je meteen vertrouwen geeft. Daarnaast ook een hoop fun. Ik kan haar zeker aanbevelen als je jezelf wilt verbeteren op het presentatievlak.

Marcel Ravenshorst, Senior Vice President HR at Basefarm.

In de workshop Pitchen brengt Alies je terug bij jezelf, wie ben je en wat heb je te bieden voor jouw klant. En dat zo concreet mogelijk omschrijven, zodat iedereen meteen begrijpt wat je doet. Alies geeft handvatten en voorbeelden hoe je dat het beste kan doen. Stapsgewijs neemt ze je mee naar het resultaat, de pitch in één zin. Je merkt meteen dat Alies de expert is. De feedback die ze geeft, daar kun je meteen wat mee. Ze is enthousiast en iemand die je dichterbij jou “why” kan brengen. Aanrader dus!

Nicoline Langendijk, Eigenaar van Happymanagement.

Wij zijn De Natuurverdubbelaars, en zitten midden in de inhoud van een complex werkveld. Het is voor ons lasting om in te schatten of wat we zeggen te begrijpen is voor anderen. Ook hebben we er moeite mee om onze complexe boodschap kort weer te geven.

Dankzij de coaching van Alies is het niet alleen gelukt om onze boodschap goed weer te geven, maar werden we gedwongen om kritisch na te denken over onze eigen gedachten en deze te ordenen. Dit heeft geleid tot een korter, duidelijker en sterker verhaal.

Verder hebben we geleerd om zaken die we gevoelsmatig wel wisten onder woorden te brengen. Dit maak ons verhaal sterker en toegankelijker voor het publiek.

In de voorbereiding op een belangrijke pitch hebben we Alies ingeschakeld. Door haar begeleiding waren we zeker van onze zaak én ons verhaal en konden we dit op een ontspannen manier brengen. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het winnen van deze opdracht!

Daan Groot, eigenaar De Natuurverdubbellaars

Daan Groot

Alies has done a brilliant job with me as a coach in order to prepare for the TEDx Talk in Apeldoorn. Alies’s expertise and professionalism in helping build and prepare the talk were key. She is excellent with her command of the English language, hands on, critical, and creative in getting a focus message to the audience. Her coaching on the personal presentation skills of how to use key words, pauses and remembering to breathe during a presentation gave me the ability to deliver a clear and impacting message. Thank you Alies.

Kristin Amadon, International Business Development Director, Tedx & Keynote Speaker

Kristin Amadon

In mijn werk als mindfulnesstrainer en als organisator van de mini TEDx Apeldoorn spreek ik veel voor groepen. Ik heb deelgenomen aan de workshop SPREKEN ZONDER STRESS van Alies en dit heeft me op meerdere vlakken iets opgeleverd.
De theorie was goed, niet te veel, helder en afwisselend. Maar vooral het oefenen voor de groep heeft me een groot inzicht opgeleverd. Erg waardevol om in de veilige setting zo te kunnen en mogen ervaren en op deze manier te leren. Wanneer ik bij mezelf kan blijven tijdens het spreken (voetjes op de grond, in contact met je publiek) dan kan er eigenlijk niets fout gaan. Ik ga het gewoon doen en blijven oefenen!
Ook de wisselwerking in de groep bracht een fijne dynamiek waar ik echt wat aan had. Ik heb geleerd van de andere deelnemers, waar lopen zij tegenaan. Wat herken ik daarin (of niet) en wat kan ik er eventueel zelf mee.
Alies, je bent een fijn en (opr)echt mens. Je zette een veilige setting neer waar iedereen helemaal zichzelf mocht en kon zijn. Dat is een kwaliteit waarmee je in mijn ogen veel waarde kan toevoegen door met groepen te werken.

Suzan Biezeman, eigenaar Heldere Kracht mindfulness en levenstherapie

Suzan

Door een training van Alies ben ik erg geïnspireerd en gemotiveerd. Ze laat je in een korte tijd bewust worden van wat je nou écht wilt overbrengen. Nooit gedacht dat je met weinig woorden zoveel kan vertellen! Door haar ontspannen houding en medeleven durfde ik helemaal mezelf te zijn.

Liselotte Kruf- van Asdonk, eigenaar  Forevergeluk.

Liselotte

Onlangs ben ik voor mezelf begonnen en met mijn bedrijf wil ik meer uit mijn comfortzone stappen om mensen te ontmoeten. Ook organiseer ik de mini TEDx in Apeldoorn waarvoor ik geregeld moet spreken voor een publiek. Om deze redenen heb ik deelgenomen aan de workshop SPREKEN ZONDER STRESS van Alies.
Ik heb geleerd hoe je van een ingestudeerd verhaal kunt komen tot een spontane en ‘eigen’ presentatie door het stellen van vragen aan jezelf en deze vervolgens te beantwoorden.
Ook neem ik mee het ‘kunnen zijn’ met al onze gedachten die continue voorbijkomen. Tijdens de presentaties van andere deelnemers zag je dat de meest kritische gedachtes echt alleen spoken zijn die je publiek niet eens opmerkt.
Alies creëert een uiterst veilige setting in haar workshop. Iets wat voor mij een voorwaarde is om kwetsbaar te kunnen/durven zijn.

Raghnild Keizer-Meijer, eigenaar Praktijk Levenstherapie Apeldoorn

Raghnild

Tijdens presentaties heb ik altijd veel last van hartkloppingen. Ik hoopte tijdens de workshop SPREKEN ZONDER STRESS van Alies handvaten te krijgen hoe ik hiermee om kan gaan. Wat ik vooral geleerd heb is dat ik onbewust blijkbaar toch nog altijd in gevecht ben met die hartkloppingen. Maar dat ik ze kan accepteren. Ze horen bij me en dat is goed.

Ik heb de workshop als heel waardevol ervaren. Door de rust die Alies uitstraalt heerste er een open en vertrouwde sfeer en dat heb ik als zeer prettig ervaren. Ik kan niet wachten op een volgende uitvaart waar ik kan spreken in het openbaar!

Anita Zengerink, SuAZe Stervensbegeleiding

Anita Zengerink

Na de workshop SPREKEN ZONDER STRESS van Alies heb ik veel meer vertouwen gekregen. Als ik gewoon praat vanuit mijn hart en niet luister naar het stemmetje in mijn hoofd, dan lukt het gewoon zonder spanning!

Doordat de groep klein was kreeg iedereen de ruimte om te oefenen. En dat ook nog eens op een heel inspirerende locatie! Alies geeft iedereen de ruimte om te ‘zijn’ en stelt iedere deelnemer op zijn gemak. Door haar manier van werken is de workshop eigenlijk al geslaagd.

Ellen van den Ende, Lotus Praktijk voor Massagetherapie

Ellen

Vandaag een inspirerende sessie achter de rug bij Alies van Spreeklicht. Vanaf het begin voelde ik me zeer op mijn gemak. Eén van je drijfveren is verbinden, en dat is je zeker gelukt! Het resulteerde in een ontspannen en goede sfeer. En ik ben naar huis gegaan met goede richtlijnen voor mijn pitch. Dus nu ACTIE!

Martin Rattink, LinkedIn

Martin Rattink