Blog & Vlog
Sterk spul to think about

Handige Handjes

Vind je jouw handen ook vaak maar ‘onhandig’ tijdens je presentatie? Wat moet je nou toch met die dingen?
Een op-de-valreep-tip-voor-het-weekend. Doe er je voordeel mee!

Pitch Yell

Wil jij kort en krachtig vertellen wie jij bent en wat je jouw klanten te bieden hebt? Maak je eigen pitch yell.
PAS OP! Deze video bevat een gevaarlijk goeie tip die meer helderheid en focus brengt in je bedrijf;-)

Op welke aap lijk jij?

Vanochtend ontbeten in de St@art van Apenheul. Prachtige locatie waar ik – dankzij bioloog Patrick van Veen – ontdekte dat ik als mens de meeste gelijkenis heb met het Doodshoofdaapje en de Orang-oetan. Jawel, na een heuse Apentest blijkt dat deze vrienden het meeste op mij lijken – of beter gezegd; ik op hen!

Natuurlijk zag de cross-thinker in mij meteen de relatie tot presenteren. Ik zag ineens dat ik continue werk met allerlei verschillende aapjes. Apen die ieder zo hun valkuilen hebben bij het presenteren. Jij snapt ook dat dit artikel op geen enkele wijze wetenschappelijk onderbouwd is;), maar ik weet zeker dat er herkenning is en jij je voordeel kunt doen met de tips die ik geef!

Lees meer

How about Storytelling?

Wel eens gehoord van de term storytelling? Ja tuurlijk, je leeft niet onder een steen ergens. En of:

* je bent groot fan en past het vaak toe, óf;
* je weet zo’n beetje wat het is, maar niet precies, óf;
* je hebt geen flauw idee en denkt: zal wel weer overwaaien.

Nou, dat overwaaien kun je vergeten…

Lees meer

Over poepen en haargrenzen

Ik hoor het nog zo vaak van klanten: “Ja ik heb eerder een presentatietraining gevolgd en daar heb ik geleerd dat ik gewoon moet denken dat iedereen in de zaal ook maar gewoon een mens is, en moet poepen, net als ik!”

Of deze:

“Ik kijk gewoon naar de haargrens van de mensen in mijn publiek. Op die manier kijk ik ze nét niet aan, en hebben zij toch het idee dat ik dat wel doe”.

Lees meer

Vreemde eend!

“Was ik maar een beetje meer zoals de rest. Ik ben zo klein”. De woorden van een dame met wie ik werkte een tijdje terug. Vooral tijdens presentaties had ze last van haar lengte. Gedachten als: Nemen ze me wel serieus? Kom ik niet te jong en onervaren over? kwamen continue langs.

Lees meer

Kijkje in de keuken!

Sinds april heb ik een te gekke werkplek in het Ketelhuis in Apeldoorn. In deze oude nettenfabriek werken ruim 20 communicatiemakers aan de leukste en mooiste projecten. We inspireren elkaar tijdens boostsessies, lunches en workshops. Prijs me gelukkig dat ik hier deel van uit mag maken en neem jullie graag even mee naar binnen!

Kijk je mee?    Ketelhuis Apeldoorn

 

Zeg eens uh…

Wil je dit eens hardop lezen? Precies zoals het er staat.

Ik ben –uh- 12 jaar. Ik lig in mijn bed en –uh- kijk uit het raam de tuin in. Ik –uh- zie daar iets wat ik nooit eerder zag. Ik weet –uh- niet zo goed of ik wel echt moet kijken, want eigenlijk is het –uh- niet voor mijn ogen bedoeld…

Ok. Nu hetzelfde stukje, maar dan in plaats van –uh- een stilte. Hardop lezen en bij -…- hou je even 2 seconden je mond dicht.

Ik ben –…- 12 jaar. Ik lig in mijn bed en –…- kijk uit het raam de tuin in. Ik –…- zie daar iets wat ik nooit eerder zag. Ik weet –…- niet zo goed of ik wel echt moet kijken, want eigenlijk is het –…- niet voor mijn ogen bedoeld…

Lees meer

Foute boel!

Aangezien ik jaren juf was, dien ik geen spelfouten te maken. Nooit. Dat zit er diep ingehakt. Ik check en dubbel check altijd mijn teksten, ook mijn e-mails en vaak zelfs appjes.

Maar ik maakte er één. Onlangs. In mijn nieuwsbrief. Hij was eigenlijk best grappig, een soort van Freudiaanse ‘verschrijving’. Mond-tot-mond reclame had ik gebombardeerd tot mond-op-mond reclame. Tja, het is zomer hè, dan krijg je dat;-)

Lees meer

MAYDAY MAYDAY

Zit jij wel eens naar iemand te luisteren, maar denk je halverwege het gesprek: Weet je wat jij kunt doen…

Omdat die ander weliswaar tegen je praat, maar totaal niet naar je kíjkt. Jou niet echt ziet. Dan voel je je toch een beetje voor de spreekwoordelijke Jan L.. staan daar. Niet waar?

Contact graag!

Lees meer