Blog
Sterk spul to think about

Wel eens gehoord van de term storytelling? Ja tuurlijk, je leeft niet onder een steen ergens. En of:

* je bent groot fan en past het vaak toe, óf;
* je weet zo’n beetje wat het is, maar niet precies, óf;
* je hebt geen flauw idee en denkt: zal wel weer overwaaien.

Nou, dat overwaaien kun je vergeten…

Lees meer

Ik hoor het nog zo vaak van klanten: “Ja ik heb eerder een presentatietraining gevolgd en daar heb ik geleerd dat ik gewoon moet denken dat iedereen in de zaal ook maar gewoon een mens is, en moet poepen, net als ik!”

Of deze:

“Ik kijk gewoon naar de haargrens van de mensen in mijn publiek. Op die manier kijk ik ze nét niet aan, en hebben zij toch het idee dat ik dat wel doe”.

Lees meer

“Was ik maar een beetje meer zoals de rest. Ik ben zo klein”. De woorden van een dame met wie ik werkte een tijdje terug. Vooral tijdens presentaties had ze last van haar lengte. Gedachten als: Nemen ze me wel serieus? Kom ik niet te jong en onervaren over? kwamen continue langs.

Lees meer

Sinds april heb ik een te gekke werkplek in het Ketelhuis in Apeldoorn. In deze oude nettenfabriek werken ruim 20 communicatiemakers aan de leukste en mooiste projecten. We inspireren elkaar tijdens boostsessies, lunches en workshops. Prijs me gelukkig dat ik hier deel van uit mag maken en neem jullie graag even mee naar binnen!

Kijk je mee?    Ketelhuis Apeldoorn

 

Wil je dit eens hardop lezen? Precies zoals het er staat.

Ik ben –uh- 12 jaar. Ik lig in mijn bed en –uh- kijk uit het raam de tuin in. Ik –uh- zie daar iets wat ik nooit eerder zag. Ik weet –uh- niet zo goed of ik wel echt moet kijken, want eigenlijk is het –uh- niet voor mijn ogen bedoeld…

Ok. Nu hetzelfde stukje, maar dan in plaats van –uh- een stilte. Hardop lezen en bij -…- hou je even 2 seconden je mond dicht.

Ik ben –…- 12 jaar. Ik lig in mijn bed en –…- kijk uit het raam de tuin in. Ik –…- zie daar iets wat ik nooit eerder zag. Ik weet –…- niet zo goed of ik wel echt moet kijken, want eigenlijk is het –…- niet voor mijn ogen bedoeld…

Lees meer

Aangezien ik jaren juf was, dien ik geen spelfouten te maken. Nooit. Dat zit er diep ingehakt. Ik check en dubbel check altijd mijn teksten, ook mijn e-mails en vaak zelfs appjes.

Maar ik maakte er één. Onlangs. In mijn nieuwsbrief. Hij was eigenlijk best grappig, een soort van Freudiaanse ‘verschrijving’. Mond-tot-mond reclame had ik gebombardeerd tot mond-op-mond reclame. Tja, het is zomer hè, dan krijg je dat;-)

Lees meer

Zit jij wel eens naar iemand te luisteren, maar denk je halverwege het gesprek: Weet je wat jij kunt doen…

Omdat die ander weliswaar tegen je praat, maar totaal niet naar je kíjkt. Jou niet echt ziet. Dan voel je je toch een beetje voor de spreekwoordelijke Jan L.. staan daar. Niet waar?

Contact graag!

Lees meer

Voorstelrondjes. Altijd een crime. Ik geloof dat de helft niet echt luistert naar degene die aan het woord is. Te druk met wat je zelf straks gaat zeggen. Pas als je geweest bent, kun je weer rustig achterover hangen.

Herkenbaar?

Hoe komt dat toch? Je hoeft toch alleen te vertellen hoe je heet, waar je vandaan komt, welke fijne hobby’s je hebt en waarom je deze leuke cursus volgt. En toch…

Lees meer

Om tijdens een presentatie iets over jezelf te vertellen is voor veel mensen lastig. Reden? Ze zullen het vast niet interessant vinden. Of: dat heeft toch helemaal niets met mijn presentatie te maken? Allerlei gedachtes die bij ons opkomen, waardoor we écht een kans laten liggen!

3 redenen waarom je júist over jezelf moet vertellen!

Lees meer

Er wordt wat af-gepresenteerd in Nederland. De kwartaalcijfers, de lancering van dat nieuwe product, die innovatieve salesaanpak. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt wel een presentatie omheen gebouwd. En al die presentaties worden gegeven door die ene persoon die er alles vanaf weet. Of in ieder geval een beetje. Of eerlijk gezegd bijna niks, maar ik ‘lees me wel snel even in’. De wereld op zijn kop. Althans dat is mijn idee. Vóór het geven van een presentatie zou iedere presentator zichzelf de volgende vraag moeten stellen:

“BEN IK DEGENE DIE DIT VERHAAL MOET VERTELLEN?”

Lees meer